„Töötajal hakkas paha ning ta sai infarkti. Naine viidi haiglasse, kus ta suri,“ ütles raudteelaste ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov Delfile.

Tema sõnul olevat üle 50-aastane naine juba enne tööle minekut end halvasti tundnud.

Infarkti saanud naine oli tööpäeva alustanud juba hommikul vara Viljandis ja Lelles Pärnu rongile läinud. Pärnusse jõudes oli naise olukord juba nii halb, et talle oli kiirabi vastu kutsutud.

Häirekeskusest öeldi Delfile, et väljakutse Pärnu kaubajaama registreeriti kell 9.48 kolmapäeva hommikul, vähem kui minut hiljem anti kiirabile väljasõidukorraldus. Kell 9.51 läks brigaad teele ning kell 10.06 oldi sündmuskohal.

Reisijate viha

Tšubarovi sõnul oli tegemist ilmselt stressiolukorrast lähtuva terviserikkega ning ametiühing kavatseb juhtumit edasi uurida. Esialgu kavatsetakse näiteks kontrollida, kas tema töö ja puhkeaja jaotusega oli kõik korras.

„See pinge, mis langes pärast rongireformi töötajate peale, need karjumised ja muu, on praegu küsimus. Viha mis tuleb pahaste reisijate poolt, ei jõua Elroni juhtkonnani, vaid klienditeenindajateni, kes võtavad esimesena löögi vastu,“ rääkis ta.

Infarkti saanud naine oli äsja Edelaraudteest Elronisse üle tulnud ning ka see töökohavahetus ning tööst ilma jäämisega silmitsi seismine tekitas Tšubarovi sõnul lisastressi. Edelaraudtee koondas aasta lõpus 126 töötajat, kõigile neist aga Elronisse kohta ei jätkunud.

Teadaolevalt oli naisel ka varasemalt tervisega probleeme olnud.

Elron lubab olukorda uurida

Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste ütles, et ettevõttel on erakordselt kahju, et firma klienditöötaja lahkus ning avaldas Elroni nimel omastele sügavat kaastunnet.

"Elus juhtub ootamatusi, mille vastu ei ole meist keegi kaitstud,“ nentis ta ning lubas, et olukorda uuritakse põhjalikult.

Aasta algusest võttis riigifirma Elron üle Edelaraudtee liinid ning asus seal uute rongidega opereerima. Paraku olid uued rongid väiksemad ja kõik reisijad ei mahtunud sinna normaalselt ära, mis tõi kaasa inimeste pahameele. Samuti tulid uute rongidega ka mõned graafikumuudatused, millega rahvas rahul ei ole.

Jaga
Kommentaarid