Tuvi sõnul rääkis ta oma Kesk-Aafrika Vabariigis elava isaga viimati telefoni teel eelmise aasta lõpus. “Viimased andmed puuduvad, aga siis ta ütles küll, et neil on seal täielik kaos ja et olukord on väga õudne,“ lausus Tuvi, kelle sõnul teab ta hetkel riigis toimuvast vaid nii palju, kui Eesti uudistest kuulnud on.

Eesti vägede sinna mineku vastu ta otseselt ei ole, sest eestlaste näol on tegu professionaalsete sõduritega. „Nagu ma aru saan, siis nad ei lähe sinna ka sõdima, vaid hoopis turvalisust tagama.“

Kesk-Aafrika Vabariigis käis ta ise viimati viis aastat tagasi. „Siis seal veel ei olnud konflikti ja olukord oli rahulik. Kuna me olime seal külalistena, siis meid turvati ka väga palju,“ sõnas Tuvi.

Eesti kavatseb saata Kesk-Aafrika vabariiki kuni neljakuulisele missioonile Scouts-pataljoni rühma. Missioonile on kavas saata 35 kaitseväelast ning seda toetav üksus kokku kuni 55 kaitseväelast. Eesti kaitseväe missiooniüksus hakkab teenima ühes kohas. Üksus on valmisolekus veebruari lõpust.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ütles, et Eesti kaitseväe üksuse ülesanne ei ole veel selgunud, võimalikud on kolm varianti: Bangui lennujaama turvamine, tegutsemine kiirreageerimisüksusena ning kolmandana Tšaadi ja Bangui maantee turvamine.