PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul ei anna avastatud alkoholi mõju all juhtide arv põhjust rahuloluks. „Varasemate sarnaste operatsioonidega võrreldes oli alkoholi mõju all juhtide hulk küll väiksem ent arvestades kolmapäevast päeva on suur tõsises joobes olnud juhtide arv,“ ütles ta PPA pressiteenistuse vahendusel.

Sedavõrd suur tabatud alkoholi tarvitanud juhtide arv on hämmastav ka seetõttu, et politsei teavitas toimuvast kontrollist eelnevalt meedia vahendusel.

Tema sõnul kordab politsei sarnaseid operatsioone kindlasti ka tulevikus ja selgitab joobes juhtimisega kaasnevaid ohte, et liiklus oleks turvalisem. „Loodan, et juhid saavad lõpuks aru, et alkoholi mõju all sõidukit juhtima asudes seatakse ohtu nii enese kui ka kaasliiklejate elu ja tervis," ütles Tänak.

Kokku avastas politsei 153 liiklusrikkumist, sealhulgas juhtimisõiguseta juhte, turvavööta sõitjaid, ülevaatuseta sõidukeid ning ka üks kinnitamata koormaga veok.

Lõppenud aasta 6. detsembril, reedesel päeval, avastas politsei üle-eestilise kontrolli käigus 21 alkoholi mõju all juhti, kellest kriminaalkaristus ootas kahte. Kolmapäeval, 8. mail toimunud operatsioonil avastati kokku 32 alkoholi mõju all juhti ning kriminaalmenetlus alustati viie juhi osas.