Ladusat eesti keelt kõnelev leedu juurtega Galina (57) näeb Turusilla tabades pigem head. "Nii seovad vanemad end päriseks ning lastel on elus tugi olemas," leiab naine. Samal ajal ei nõustu proua, et tegu oleks vaid vene rahvuse traditsiooniga. Ka Lätis ning mujal Euroopas kohtab tabadega lukustatud rajatisi. Naine on oma fotokirega sattunud Eestis kaunitesse vähepopulaarsetesse paikadesse. Youtube'is sai koostatud isegi galerii parimatest piltidest ja see Sangaste mõisa kodulehele üles paigutatud.

Noor ema Maris (21) satub teemast väga õhinasse. "Mul on juba välja valitud sild, kuhu oma taba pulmapäeval kinnitan!" Valituks sai maaliline Konuvere kivisild Märjamaa vallas. Kuigi veel ei ole kindel ei pulmapäev ega ole õiget kaaslastki saabunud, on sild siiski neiu mõtetes olemas. Noore naise tuttavad eestlastest paaridki on käinud oma tähtsal päeval liitu tabaga kinnitamas.

2009. aasta kevadel puhastas Tartu linn Turusilla sinna kogunenud tabalukkudest. Tollal tegi ametnikele palju meelehärmi tabade poolt tekitatud rooste ning raskused piirdevõre värvimisel. Lisaks valmistas raskusi sillavantide pingutamine, et sillal säiliks õige kalle ja kuju. Ametnikud pulmatavast väga vaimustunud ei olnud ning ei mõistnud, kuidas saab õnne hoida suvaline rauapoest ostetud metallikobakas.

Nii suvalised need tabad aga vahel välja ei näegi. Tartu Turusillal üles pildistatute seas on musta värvi, kuldse südame kujuga, kollaseid ja punase kaunistusega abielusümboleid. Seni pole linnavalitsus ka keelavat või informeerivat silti paigaldanud. Abielusadamasse purjetajad võivad jätkuvalt Emajõe kohal oma õnne kinnitada. Sõna otseses mõttes kinnitada, kusjuures!