"Kas sa poes käisid?" "Kus mu sinine pluus on?" "Mida me õhtul telekast vaatame?" Kas need küsimused kõlavad nagu sinu ja su elukaaslase igapäevane vestlus. Millest suhtes olevad inimesed üldse omavahel räägivad, peale argiteemade ja naabri uue auto või uue naise?

Olen nõus, et töölt tulles tahaks süüa ja puhata ning koos teleri ees näksimine tundub ahvatlevam kui mis tahes muu tegevus. Oleneb tööst, kuid väljaspool kodu piisavalt suheldes ei jaksa enam kodus õieti vadrata. Tahaks pigem ehk füüsilist lähedust.

Aga siin ongi konks - kui inimesed omavahel ei suhtle, kaob hingeline lähedus ja koos sellega sageli ka füüsiline. Kuidas siis lähedust hoida?

Suhet ei saagi muutumatuna hoida, samuti ei püsi lähedus iseenesest. Suurem osa inimesi muutub elu jooksul päris palju. Tegelikult me kõik muutume. Iga uus kohtumine, uus mõte ja kogemus muudab meid ning kui suhtes olevad inimesed teineteise muutumisega end kursis ei hoia, saavad aja jooksul neist teineteisele võõrad inimesed.

Kohtamine on hea lahendus! Jah, lihtsalt vii ta välja! Ja mitte lihtsalt kuhugi, kus sa ise tahad olla, nii et tema ka väljas on, vaid vii oma naine välja, et temaga flirtida, teda tundma õppida, temast midagi uut teada saada. Et saada teada, kes ta on täna, mis talle meeldib täna.

Meile ei meeldi ju sama muusika, mis teismeeas või me ei armasta sama kirglikult samu toite nagu siis, kui need enda jaoks alles avastasime. Mõned asjad ei muutu, kuid kunagi ei või kindel olla. Pealegi on alati detaile, millest inimesed ei ole jõudnud veel omavahel rääkida. Teame enamasti vaid seiku üksteise elust.

"Räägi mulle endast midagi, mida ma ei tea!" oleks päris värskendav mäng juba mõnda aega abielus olnud paarile.

Iga inimene vajab vaheldust ja rutiin suhtes võib muuta rahutuks ka inimese, kes peab truudust väga oluliseks. Keegi ei ole kaitstud uute armumiste eest, eriti kui süda seda igatseb. Miks siis mitte lubada endale armumist oma partnerisse... uuesti ja uuesti... Ka kõige tuttavamas inimeses on meie jaoks peidus üllatusi, neid tuleb vaid avastada.