Islandil kehtib praegu Greenwichi aeg, mis on nime saanud Londoni linnaosa järgi. Greenwichi pikkuskraad on null, kuid Reykjavíki asukoht on 22 kraadi läänepikkust. Greenwichi ajavööndi läänepiir on 7,5 kraadi läänepikkust ja Reykjavík on seega vales ajavööndis. Tegelikult jääb isegi vaid mõni kilomeeter puudu sellest, et Reykjavík oleks geograafiliselt kahe ajavööndi kaugusel Greenwichist, vahendab News of Iceland.

Et Reykjavík asub 22 kraadi kaugusel Greenwichi meridiaanist, tähendab, et päike tõuseb Islandil 88 minutit hiljem kui Greenwichi joonel samal laiuskraadil. Kui kella Islandil keerataks, nii et riik satuks geograafiliselt õigesse ajavööndisse, liiguks Island Euroopast kaugemale ja Põhja-Ameerikale lähemale. Mõned inimesed peavad seda poliitiliselt teostamatuks, kuid Island on ikkagi vales ajavööndis.

Kui päike tõuseks hommikul varem, oleks islandlaste bioloogiline kell maakera pöörlemisega ümber Päikese paremini kooskõlas. Lapsed oleksid hommikuti rõõmsamad, hommikud oleksid valgemad ja tulevik veelgi helgem. Seda üritabki erakond Helge Tulevik saavutada.