Tüdrukut ja tema isa nähti viimati lahkumas idaranniku väikelinnas Pottsville`is lapse vanaema korterist kohaliku aja järgi laupäeva keskpäeval, vahendab Iltalehti Austraalia meediat.

Isa pidi minema kohtuma lapse emaga, kuna vanemad olid küll lahus, aga neil oli ühine hooldusõigus. Isa saatis veel sõnumi, et nad on teel, kuid duo kohtumisele ei saabunudki.

Lapse vanaema, Diana Hutching ütles meediale, et tema poeg ja lapse ema vaidlesid enne kadumist pidevalt tüdruku hooldusõiguse üle. Seega kahtlustab vanaema, et tema poeg Greg võttis lapse endaga kaasa, kuna kartis, et tema naine viib lapse endaga Soome kaasa.

Vanaema sõnul oli 4-aastane Eeva rääkinud viimasel ajal entusiastlikult Soomes koolis käima hakkamisest. Tüdrukul olevat vanaema väitel Soome pass.

Ema lükkab süüdistused tagasi

Lapse soomlasest ema, Michelle Dorendahl aga eitab aga kõiki süüdistusi ning väidab, et pole kunagi tahtnud last Soome viia.

"Ma ei tea, mida Greg mõtleb. Saan aga seda väita kindlalt, et mul polnud mingisugust kavatsust Austraaliast lapsega lahkuda. Tegin selle Gregile ka selgeks," ütles lapse ema.

Politsei teatel usuvad nad, et isa ja laps on terved ning isa ei peeta lapsele ohuks. Politsei esindajate sõnul on nad saanud mitmeid vihjeid ning kontrollivad neid esimesel võimalusel. Kõige tähtsamaks prioriteediks peavad korrakaitsjad 4-aastase lapse elusalt ja tervelt leidmist.