Anheuser-Busch InBev NV pääses trahvist, sest oli esimene, kes kartellist teatas, mille peale uurimist alustati, teatas Saksamaa trustidevastane järelevalveorgan esmaspäeval. Kahe teise firma tegevuse uurimine jätkub, vahendab Bloomberg.

„Meie juurdlus on võimaldanud meil tõestada, et õlletootjate vahel olid kokkulepped, mis põhinesid peamiselt puhtalt isiklikel ja telefonikontaktidel,“ ütles Saksamaa liidukartelliameti president Andreas Mundt.

Trahvi said perefirma Krombacher Brauerei GmbH, Bitburger Braugruppe GmbH, C. & A. Veltins GmbH & Co. KG, Warsteiner Brauerei Haus Cramer KG ja Privatbrauerei Ernst Barre GmbH. Trahvisummasid vähendati, sest firmad tegid juurdlusega koostööd.

„Toorõlle kohta 2006. ja 2008. aastal kokku lepitud hinnalisad olid vahemikus 5-7 eurot hektoliitrilt,“ ütles Mundt. „Pudeliõlle hinnalisa arutati 2008. aastal ja see oleks viinud hinnatõusuni üks euro 20-pudelilise kasti kohta.“

Kreuztalis baseeruv Krombacher on vigadest õppinud ja võtnud tarvitusele sellele vastavad väljaõppemeetmed, teatas ettevõte oma avalduses.

Veltins keeldus oma trahvisummat kommenteerimast, kuid teatas, et tervitab uurimise lõppu.