"E-sigareti näol on teadaolevad riskid asendunud tundmatutega, sest pikaajalisi teaduslikke uurimusi e-sigareti tervisemõjude kohta veel ei ole," kirjutab sotsiaalminister.

"E-sigarettide lastele müümise ja laste e-suitsetamise osas peab olema ühiskonnas nulltolerants. Ehkki alaealiste e-sigarettide suitsetamine saab tulevikus olema keelatud, peame kohaseks, et ka koolis käivad täisealised õpilased e-suitsu ei teeks. Kutsun kõiki haridusasutusi üles ka teisteel asutustele eeskuju näitama," lisas Rõivas.

Oma sisekorra eeskirjades on vastava muudatuse teinud juba Gustav Adolfi ja Õismäe gümnaasium ning Saaremaa ühisgümnaasium.

Sotsiaalministeerium on saatnud ministeeriumidele kooskõlastuseks seaduse eelnõu, mis keelustab tubakatootega sarnaselt kasutatavad tooted alaealistele. Sinna alla kuuluvad e-sigaretid, taimsed sigaretid ja erinevad materjalid vesipiibutubaka asendamiseks. Muudatus puudutab kõiki tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid sõltumata nikotiinisisaldusest. Samuti ei tohi eelnõu kohaselt alaealisele müügiks pakkuda, müüa ning reklaamida tubakatootega sarnaseid tooteid.

Tubakaseaduse ja reklaamiseaduse muutmise seaduse eelnõu läheb lähinädalatel teisele kooskõlastusringile ja valitsusse ülelugemisele kevadel.