Rõivas ütles riigikogus arupärimisele vastates, et talle teadaolevalt ei ole palju kiirabiarste koodamisteadet saanud.

"Kui mõni kiirabiarst on oma töö kaotanud, siis seda kindlasti mitte kiirabireformi tõttu, vaid muudel põhjustel," lausus Rõivas.

"Mina tean ühte konkreetset näidet ja see on seesama nimi, keda te nimetasite," vastas Rõivas Marika Tuus-Laulu küsimusele. "Kui teil on andmeid rohkematest, siis jagage neid teistega."

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Marika Tuus-Laul soovis sotsiaalministrilt teada, kui palju kiirabiarste on koondatud ja miks neid ei ole tööle võetud haiglate EMOsse, vaid lastakse välja rännata.

Oma küsimuste esitades tõi Tuus-Laul näiteks doktor Mare Liigeri.

"Siin on juttu ühest konkreetsest inimesest ja mul ministrina ei ole rolli ei tööandja poolel ega töövõtja poolel sellesse töösuhtesse sekkuda," vastas minister.

Rõivas lisas, et sellel konkreetsel juhtumil ei ole kiirabireformiga mingeid seoseid.

"Ja kõik need arstid, kes oma tööd hästi teevad, on ikkagi üsna teretulnud tööjõud nii mõnessegi haiglasse," lisas Rõivas. "Eestis on pigem ikkagi arstid väga hinnatud ja oodatud tööjõud."

Arstibrigaadide arv ei ole vähenenud, eelarve suurenes

Rõivas kinnitas, et kiirabireformi eesmärk ei ole olnud mitte kunagi rahaline kokkuhoid, vaid tagada kiire ja kvaliteetse abi jõudmine igasse Eestimaa piirkonda.

Ministri sõnul ei vähenenud reformi tulemusel arstibrigaadide arv, vaid üle Eesti lisandus viis uut brigaadi: Türil, Jüris, Tartus, Haaberstis ja Lasnamäel.

"Uued kiirabibrigaadid ja -baasid tähendavad ka seda, et meil on kiirabis aastavahetusest 75 uut töötajat," märkis minister Rõivas.

Minister selgitas, et kiirabi rahastatakse vastavalt brigaadiliigile, arstidele makstakse 8 eurot ja õdedele 4,5 eurot tunnis.

"Kuna just õebrigaadide arv suureneb, siis kui suur on kiirabireformiga saavutatav kokkuhoid?" küsis minister ja vastas: "Rahalist kokkuhoidu ei ole ja see ei ole ka eesmärk."

Ministri kinnitusel kiirabi eelarve suureneb ja 2013. aastaga võrreldes kasvab see kaheksa protsendi ehk enam kui kahe miljoni võrra. Käesoleva aasta kiirabi eelarve on 31,1 miljonit eurot.