Erilist tähelepanu pööratakse libeduse ennetamisele ühistranspordiliiklusega peatänavatel ja teetõusude puhastamisele.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et liiklejad ja tänavakoristajad said nädalavahetuse mõõduka lumesajuga kenasti hakkama ja esialgu veel probleeme tekkinud ei ole.

"Pärastlõunal teevad kommunaalameti hooldusosakonna töötajad järjekordse reidi linna tänavatel, eesmärgiga kontrollida nii tänavapuhastusfirmade kui majahoidjate lume- ja libedusetõrjetööde kvaliteeti."

Amet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik. Libeduse tõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele.

Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 mm läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Autode omanikele tuletatakse meelde, et Tallinna vanalinnas kehtib talvine parkimiskord, mis on kehtestatud eelkõige selleks, et tagada kitsastel vanalinna tänavatel lumekoristus. Selle kohta saab lähemat infot siit.

Praeguste ilmaprognooside kohaselt on järgneval 15 päeval õhutemperatuur valdavalt miinustes ja lähinädalateks on oodata on pidevat, kuid mõõdukat lumesadu.