Briti politseinikud valmistusid pühapäeva õhtul Algarvesse lendama, et viia läbi esimesed arreteerimised pärast seda, kui 2011. aastal alustati Operation Grange'i inimröövijuhtumi ülevaatamiseks, kirjutab Daily Mirror.

Mobiilikõnede väljavõtted näitavad, et mehed tegid omavahel mitmeid telefonikõnesid tundide jooksul pärast Madeleine'i kadumist.

„Kiri on märkimisväärne areng. On vajalik, et Briti politsei taotleks Portugali võimudelt luba tegutseda nende pinnal,“ ütles Madeleine'i vanemate Kate'i ja Gerry pressiesindaja. „See tähendab, et neil on kavatsus X, Y või Z arreteerida ja üle kuulata. Me ei tea, kes neil silmapiiril on, kuid on tõenäoline, et need on murdvargad. Kas portugallased teevad koostööd, saab näha. See on väga tundlik teema koos nende erimeelsustega, mis neil on olnud. Politsei tahab, et neile antaks võimalus arreteerida võtmetähtsusega kahtlusalused. See ei tõesta, et Madeleine on nende käes, aga see kas kaasab nad juurdlusse või jätab sellest välja ja see on tähtis. Kate ja Gerry ei taha oma lootust liiga suureks ajada, aga nad mõistavad, et see võib olla märkimisväärne uus niidiots.“

Päevi enne Madeleine'i kadumist 2007. aastal Praia da Luzis murdis jõuk seal sisse teise puhkusekorterisse, häirides seal last. Vanemad sattusid varastele peale ja nad põgenesid.

„Portugali politsei ei omistanud tol ajal sissemurdmisele mingit tähtsust. Briti politseinikud peavad seda möödalaskmiseks,“ ütles juurdlusega kursis olev allikas.

Londoni politsei ei ole seni olnud võimeline mehi arreteerima, sest Portugali kolleegid ei ole tahtnud ühist juurdlust läbi viia ja on eelistanud asja omaette uurida.

Käimas on diplomaatilised läbirääkimised Briti detektiivide paigutamiseks Portugali.

Madeleine'i otsingute käigus ei ole seni ametlikult kedagi vahistatud.

Operation Grange'iga tegeleb 37 politseinikku ning see on seni maksumaksjale maksma läinud 4,5 miljonit naela.