IRL-i riigikogu fraktsioonis lapsehoolduspuhkusele minevat Reet Roosi asendama hakkav Vahtre alustab tööd parlamendis 13. jaanuaril ning lõpetab juuni alguses. Pärast seda ootab Vahtret ees naasmine avalike suhete osakonna nõuniku kohale kaitseministeeriumis.

Riigikogu liikme staatuse seadus sätestab, et kui isik oli riigikogu liige alla aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mille suuruseks on riigikogu liikme ametipalk vastavalt tema poolt riigikogu liikmena järjest töötatud ajale, kuid mitte rohkem kui riigikogu liikme kolme kuu ametipalk.

See tähendab, et seaduse järgi ootab Vahtret pärast riigikogu töö lõppemist umbes 10 000 euro suurune lahkumishüvitis, hoolimata sellest, et teda on koheselt teine töökoht ootamas.

Vahtre teenis 2012. aastal kaitseministeeriumis kokku koos lisatasude ja boonustega 21 120,25 eurot ehk 1760 eurot kuu kohta. Möödunud aasta palgaandmeid pole ministeerium veel avalikustanud.

Eelmise aasta lõpus pidi riigikogust lahkuma kultuuriministri kohalt parlamenti taandunud Rein Langi asendusliige Andrei Korobeinik, kes oli töötanud riigikogus rohkem kui aasta ning seega teenis lahkumishüvitisena kuue kuu palgaga ehk 20 847,84 eurot.