Esialgne info, mis viitas sellele nagu oleks õnnetusse sattunud autot eelneval ööl kahel korral kontrollitud, tulenes sellest, et kontrollitud sarnase auto roolis olnud noore mehe juhiluba ei küsitud.

Politseinike tähelepanu äratanud auto puhul kontrolliti ainult juhi võimalikku joovet, juht oli kaine ja seetõttu ei peetud vajalikuks ka dokumendi alusel tema isiku tuvastamist. Nähes hommikul õnnetusse sattunud autot tundus politseinikele esialgu, et just seda autot nad olidki öösel kontrollinud.

Selguseni jõudmiseks oli vaja koguda erinevaid ütlusi ja neid omavahel võrrelda. Kuna kõigi öösel kontrollitud autode kohta patrull-lehel auto registreerimisnumbrit ega juhi nime ei olnud, siis on hiljem ütluste kogumise ja võrdlemise tulemusena tuvastatud, et hukkunud noormeest ega tema autot õnnetusele eelnenud ööl ei kontrollitud.

Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Kalvi Almosen ütles Delfile, et eksimus tekkis seetõttu, et politseinikud mäletasid, et nad kontrollisid sellist autot ning autos olnud juht oli kaine.

"Esmane kontroll näitas, et keegi puhus sel kellaajal alkomeetri sisse, aga kuna autojuht oli kaine ja auto heas seisukorras, siis kinnipidamist ei fikseeritud ja menetlust ei alustatud. Õnnetuspaika jõudnud politseinikel oli esimesel hetkel mulje, et tegemist oli sama autoga, kuid hiljem selgus, et ei olnud. Mis auto see oli, mis kinni peeti, pole selgunud," rääkis Almosen.

Õnnetusele järgnenud nädalal selgus, et traagilise avarii põhjustajal Madis Kruusmal oli õnnetuse hetkel veres 2,2 promilli, mis tähendab keskmist joovet. Politsei on kinnitanud, et õnnetusse sattunud BMW-s kontrolliti tol ööl "sportliku sõidustiili" tõttu eelnevalt kaks korda.

Esimesel korral ei olnud politsei sõnul roolis Kruusma, kell 4.44 toimunud kontrollimise ajal oli esialgsetel andmetel roolis siiski auto omanik.

Liiklusõnnetuse asjaolude selgitamiseks algatati menetlus. "Menetluse käigus selgitatakse välja õnnetuse soodusasjaolud ning selleks on vaja üle kuulata erinevaid tunnistajaid, sealhulgas politseiametnikke," ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk toona Delfile.