Kesklinna linnaosa vanem Mihhail Korb rääkis tänasel linnavalitsuse istungil, et baaride Shooters ja Nimeta Baar suhtes on alustatud elanike kaebuste tõttu menetlust ning lähiajal ootab neid ees tegevusaja piiramine. Sellekohane otsus edastatakse baaripidajatele hiljemalt järgmise nädala alguses.

Korbi sõnul päevapealt avamisaegade piirangut ei kehtestata, sest ettevõtja peab piisavalt kaua ette teadma, et selline otsus on langetatud. Avamisaegade lühendamine hakkab seega reaalselt toimima veebruari alguses.

Eelmainitud kaks baari ei jää Korbi sõnul viimasteks, mille osas menetlust alustatakse, kuid rohkemate asutuste nimesid ta täna välja ei öelnud.

Siiski ei tähenda, et kõik läheb linnaosa valitsuse plaani kohaselt, kuna on arvukalt juriidilisi skeeme, kuidas piirangust mööda laveerida. Ühe näitena tõi abilinnapea Arvo Sarapuu näiteks selle, et baari omanik registreerib samale aadressile uue osaühingu ning sellele linnapoolne ettekirjutus enam ei kehti.

Nii Sarapuu kui Korb leidsid, et lärmakate baaridega peab seadusandluse muutmise kaudu võitlusesse asuma ka majandusministeerium, kuna vastasel juhul on vähe võimalusi piirangute jõustamiseks.

Shooters on reedel ja laupäeval avatud kuni 6ni hommikul. Nimeta Baar kella 5ni. Linnaosa valitsuse plaani kohaselt kärbitaks lahtioleku aegu kuni paari tunni võrra.

Nimeta Baari juhatuse liige Vallo Palvadre ütles Delfile, et ei soovi hetkel teemat kommenteerida.