Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel rääkis Delfile, et bussijuht ja lapsed on pärit Vene Föderatsioonist ja nad on Lõuna-Eestisse treeningule tulnud suusatajad.

Peiteli sõnul võib siiski öelda, et Venemaalt Eestisse lapsi treileriga ei toimetatud ja treileriga siin neid pikka vahemaad ei sõidutatud. "Selge on see, et mingit pikka vahemaad nad treileris ei sõitnud ja see oli erakorraline juhtum," ütles Peitel.

Peitel märkis, et bussi leidis politsei Otepäält üles, aga juhi endaga ei ole veel rääkida saanud. Tema sõnul tahabki politsei juhi käest küsida, mis juhtus, et lapsi ei olnud võimalik bussiga sõidutada.

Peiteli sõnul ei nähtu videopildist, et sõiduk läks liikuma, aga politseil on tunnistajad, kes laste sõidutamist treileriga nägid. Kui juhtum leiab kinnitust, siis on bussijuht eksinud liiklusseaduse vastu ja maksimaalne rahaline karistus on kuni 400 eurot.

Igal inimesel peab olema sõidukis oma istekoht

Peitel rääkis veel, et sarnaseid juhtumeid pole varem menetluses olnud, kuid enimlevinud probleem on see, et sõidukid on ülerahvastatud.

Politsei on tema sõnul kinni pidanud sõidukeid, kus võiks olla viis inimest, aga on näiteks üheksa. "Noored ei arvesta peokohast koju liikudes sellega, et kõigile turvavöid ei jagu," lausus Peitel.

Kehtiva seaduse kohaselt peab igal inimesele olema sõidukis oma istekoht. Ka väikelapsed peavad istuma oma vanusele vastavalt turvatoolis, süles ei tohi last hoida ei sõiduki ees- ega tagaistmel. "Näiteks suurperedel tuleb osta suurem auto, vastasel juhul ei käi nende tegevus seadusega ühte jalga," lausus Peitel.

Sportaal.ee video: