„Kuna Elron on riigi oma, siis on valitsus kui üldkoosolek ja nende esindaja minister. Selline rida on ju muidugi olemas ja ma loodan majandusministeerium tegeleb selle teemaga,“ rääkis Jürgenson Delfile.

Mõte, et erakonnakaaslasest majandusminister Juhan Parts peaks ameti maha panema, tundub Jürgensonile siiski liialdusena. „Ega minister ei saa minna ja ettevõtet juhtida. Omanike esindaja on usaldanud juhtkonna ettevõttes toimetama,“ lisas ta.

Jürgenson nendib, et oli väga üllatunud, kui jamad Elroni rongidega peale hakkasid, kuna firma pidi teadma pikalt ette, milliseid marsruute on vaja sõitma hakata ja kui palju seal rahvast liigub.

„See muudatus puudutas ka minu peret. Pärast jõule tuli väimees rongiga Tallinnasse ja siis terve tee saatis mulle pilte, kuidas rahvas püsti seisis,“ meenutas ta.

„Rongiliiklust on nii päratult läbi uuritud teema Eestis. See, kui palju on reisijaid ja kui palju tuleb pileti tulu, on kõik teada. Ma ei usu, et Elron seda kõike ette ei teadnud,“ rääkis Jürgenson.

Elroni ümber kerkinud skandaali iseloomustab Jürgensoni hinnangul kaks märksõna: korraldamatus ja reaktsiooni alahindamine.

„Inimesed, kes igapäevaselt ühistransporti kasutavad on täiesti õigustatult iga muudatuse suhtes väga hellad. Seega kui niisugune reaktsioon tuleb, siis pole selles midagi üllatavat,“ jätkas ta.