"Nagu elaks Eestis 10 miljonit elanikku," kommenteeris rongisõitu Lellest alates kaasa teinud Ärilehe ajakirjanik Kadri Paas.

Kui Elroni juht Andrus Ossip seletas täna hommikul Terevisioonis, et rongides ruumi on, siis Paas temaga nõus polnud. "Alates Raplast polnud ühtegi vaba istekohta, Raplast tulnud seisavad. Inimesed on ikka tihedalt koos," nentis Paas.

Tihedalt täislitsutud rongide probleem ilmnes sellest aastast, kui rongidega hakkas Edelaraudtee asemel sõitma Elron. Viimase uued rongid on aga Edelaraudtee omadest lühemad ja seal on vähem istekohti. Probleemi võibolla poleks, kui kohal oleksid kõik tellitud rongid ja inimesed saaksid sõita tihedama graafikuga, aga viimased rongid tulevad alles suvel.

Paar Saku jaamast maha tulnud vanainimest olid Delfi fotograafi sõnul reaalselt kurjad. "Mis kuradi rong see selline on? Lätlaste oma raudselt," kurjustas üks jalgratast lükkav Kohilast tulnud vanatädi.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on varem kommenteerinud, et pooletunnise rongisõidu võib ka püsti sõita. Raplast Tallinnasse sõidab rong aga tund aega.