Aastatetaguse telefoniside uurimisel suudeti kindlaks teha, et McCanni kadumise ajal tegutses läheduses röövlijõuk, edastab ajaleht Daily Mail.

Kolm meest pidasid röövi möödudes ebatavaliselt tihedalt ühendust.

Uurijad usuvad, et kurjategijad, kelle hulgas ka üks portugallane, varastasid majadest asju, kuni jõudsid McCannide juurde ja leidsid eest Madeleine'i.

Tõenäoliselt äratasid kurjategijad tüdruku üles, laps hakkas karjuma, kurjategijad sattusid paanikasse ja otsustasid ta endaga kaasa võtta.

Kolme kurjategija arreteerimine peaks toimuma lähiajal.

Uurimise all veel hulgaliselt uusi huvipakkuvaid isikuid

Madeleine'i perekond elab samuti endiselt lootuses, et tüdruk on elus, ka politsei pole seda võimalust välistanud. Mõne aja eest tuli tüdruku ema ja isa telekanali BBC1 "Crimewatch" vahendusel eetrisse videopöördumisega.

Suurbritannia politsei on koos BBC-ga loonud senistest täpseima sündmuste rekonstruktsiooni sellest, mis kolm aastat vana briti tüdrukuga Portugali kuurordis tollal juhtus. Pärast seda, kui juhtumit hakati 2011. aastal uuesti uurima, on politsei vestelnud enam kui neljasaja uue inimesega, kelle seas on ka uusi tunnistajaid, vahendab uudisteportaal Iltalehti.

Londoni politsei on uurimise alla võtnud veel 38 uut "huvipakkuvat isikut".

"Usume jätkuvalt, et Madeleine võib elus olla, " sõnas operatsiooni juht inspektor Andy Redwood. "See on positiivne samm Madeleine'i otsingutes, et tõendite mõtestamine on võimaldanud taas uurimist alustada," lisas ta.

Madeleine McCann jäi kadunuks 2007. aasta kevadel, mil ta oli koos oma perega puhkamas Portugalis Praia da Luzis. Vanemad läksid restorani õhtustama, sealt naastes oli tuppa magama jäetud tüdruk aga kadunud.