Tallinna Kesklinna valitsuse poolt korraldatud aastavahetus Vabaduse väljakul kujunes väga rahvarohkeks ürituseks. See oli meeldiv kuni ajani, mil minust natukene eemal läksid inimesed omavahel tülli ning arvestades heli ja mütsatusi, mis sealtpoolt tulid, oli aru saada, et tüli kujunes vägivaldseks. Kuulda oli ka karjeid nagu "kao minema" ja "lõpeta ära".

Peale selle käitusid mitmed kaaskodanikud nagu loomad, et oli vaja just kõige kitsamast kohast läbi trügida ja teha seda hoolimatult, lüües teisi inimesi, isegi lapsi. Ei vabandatud ega vaadatud, kas keegi jääb tee peale ette või mitte. Samuti oli tunda, kuidas inimesed elasid sõna otseses mõttes teiste inimeste peal ja ei hoolitud nendest, kes olid lähiümbruses. Kõik ei ole kahemeetrised ja sajakilosed, on ka väiksemaid.

Rahvas ronis ja trügis kõikvõimalikesse kohtadesse. Küll roniti vabadusristi ümbritsevale haljasalale ja isegi sinna, kus olid piirded ees. Peale selle, et sellistesse kohtadesse roniti, lasti sealtsamast ilutulestiku, mille tükid kukkusid hiljem rahvamassi sisse.

Korrakaitsjaid polnud kusagil näha, ei mupot ega ka politseid. Kui oleks seal olnud midagi tõsisemat, siis päästjad ja abi poleks kunagi abivajajani jõudnud.

Pärast ilutulestikku hakkas rahvamass laiali valguma ja siis jälle trügiti metslaste kombel, ei vaadatud ette ega pandud tähele, mis ümberringi toimub. Kaks noormeest lükkasid ühte neiut enda ees läbi rahvamassi ja ei pannud tähelegi, et neiu karjus "lõpetage ära, ärge lükake" - need noormehed olid silmnähtavalt joobes.

Rahvamass hakkas liikuma Vabaduse väljakult Raekoja platsi poole ja kõigile üllatuseks tuli Raekoja platsi poolt rahvamassile vastu tuletõrjeauto. Vilkurid vilkusid, aga miks just rahvamassile vastu sõita, oli arusaamatu.

Harjumäe uisuplats oli suletud, aga rahvamass tõstis lihtsalt piirde eest ja nad lasid sealt veel segamatult ilutulestikku edasi. Peale selle oli näha seal välkumas alkoholipudeleid ja seda tehti täitsa vabalt.

Igal aastal toimuva aastavahetuse ürituse raames pannakse ühistransport öösel käima, aga kui selline suur rahvamass läheb korraga ühistranspordi peale siis saavad kõige nõrgemad ja lapsed vigastada. See oli suur ime, et keegi kuskil ühistranspordis ära ei surnud, arvestades seda, et kõik transpordivahendid olid täitsa täis ja igas peatuses trügiti veel ja veel peale, kuigi oli näha, et ei mahtunud.

Siinkohal peaks Tallinna linnavalitsus ja Kesklinna valitsus istuma kokku ja arutama valupunktid läbi, et tagada inimeste ohutus. Nagu 1. jaanuari uudised näitavad, siis üle linna oli nii pussitamisi, kaklusi, perevägivalda kui ka ilutulestikust saadud vigastusi. Mupo ja politsei peaks hoidma korda, mitte laskma rahval teha, mis tahavad.