Perepiletiga pääseb looaaeda kaks täiskasvanut ja kuni kolm kuni 17-aasta vanust last, selgitab loomaaed kodulehel.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal rääkis Delfile, et linn on järgmisest aastast kehtestanud uue hinnakirja, millega on lihtsustanud külastamise struktuuri ja koolieelikud lastakse nüüd loomaaeda tasuta, ülejäänutele on pileti hinda oluliselt tõstetud.

Kaalu sõnul on ära kadunud ekskursioonigruppide soodustused. Kui varem sai kahel päeval aastas – lastekaistepäeval ja loomaaia sünnipäeval loomaaeda külastada üheeurose piletiga, siis nüüd on selle pileti hind kaks eurot.

Ka zookooli klasside õpilased, kes varem said loomaaeda tasuta, peavad nüüd maksma talvel ühe ja suvel kaks eurot.

Täiskasvanu üksipilet hakkab talvel maksma neli ja suvel seitse eurot. Seni sai täiskasvanu loomaaeda 3,20 eurot maksnud piletiga. Õpilane, üliõpilane ja pensionär saavad talvel loomaaeda külastada kaks ja suvel neli eurot maksva piletiga.

Jätkuvalt saab soetada ka kuu- ja aastakaarte. Näiteks aastakaart perele maksab sada eurot.

Kaal ei osanud prognoosida, kuidas piletihinna tõus loomaaia külastatavust mõjutab. „Kõik, mida me teenime, läheb linnakassasse,“ rääkis Kaal. Lisaks on loomaaial omatulu plaan, millega koos on loomaaed küsinud eelarve suurendamist. „Juriidiliselt ei ole linnal kohustust üleplaanilist tulu meile anda, aga seni on nad ikka antud.“

Tallinna loomaaed on linnaeelarveline asutus, mille eelarvest kaks kolmandikku tuleb linnakassast. Umbes kolmandiku tulu teenib loomaaed ise näiteks piknikupaikade rendist või autode parkimise eest külastamise ajal.