Snowdeni paljastuste ja sellele järgnenud protsesside olulisust märkisid Balti riikide suuremate väljaannete ajakirjanikud, selgus uudisteagentuuri BNS aastalõpuküsitlusest.

Leedu ajakirjanikud tõstsid siiski välissündmustest esikohale paavst Franciscuse valimise katoliku kiriku uueks juhiks ja Ukraina meeleavaldused ning mainisid tähtsuselt kolmandana luureskandaali. Läti ja Eesti ajakirjanikud nimetasid maailma enim vapustanud protsessina Snowdeni paljastusi, mis tõid päevavalgele USA üleilmse nuhkimistegevuse ulatuse.

Siseriiklikult olulisemate sündmustena märkisid Leedu ajakirjanikud riigi eesistumist Euroopa Liidus, Läti ajakirjanikud ohvriterohket kaubanduskeskuse varingut Riias ja sellele üllatuslikult järgnenud peaminister Valdis Dombrovskise tagasiastumist, Eesti ajakirjanikud aga võimupartei Reformierakonna siseprobleeme ja toetuse langust.

2012. aastal nimetasid Baltimaade ajakirjanikud üksmeelselt aasta tähtsündmusena Süüria kodusõda ja Barack Obama tagasivalimist USA presidendiks. 2011. aasta lõpul hindasid Eesti, Läti ja Leedu ajakirjanikud maailma olulisemateks sündmusteks massirahutusi ja revolutsioone Liibüas, Süürias ja Egiptuses ning Kreekast alanud võlakriisi, samuti Jaapanit laastanud maavärinat. 2010. aastal olid Balti riikide ajakirjanike jaoks kõige olulisemad sündmused WikiLeaksi lekked, Poola presidendilennuki katastroof Smolenskis ja võlakriis Euroopas.

BNS palus tähtsustada aasta olulisemaid sündmusi Leedu, Läti ja Eesti suuremate tele- ja raadiojaamade, ajalehtede ning online-väljaannete juhtivatel ajakirjanikel.