”Politseinik, kes rünnakus ellu jäi, ütles, et nad nägid naist, kes tundus neile kahtlane. Kui üks neist siis naisterahvast kontrollima suundus, põrgumasin kärgataski,” vahendab uudisteportaal lenta.ru allika Interfaxile öeldut.

Samal ajal jäädvustas aga turvakaamera plahvatuse nö epitsentris ühe mehe.

Sündmuskohalt leiti sama mehe sõrm, mis oli endiselt granaadi sütiku küljes. Uurijad arvavad, et just tema tõigi pommi ja granaadi seljakotis rongijaama.

Varasemalt arvati, et ohvriterohke rünnaku viis läbi naisterrorist üksinda.

Mitme meediakanali väitel oli üheks terroristiks 26-aastane Oksana Aslanova.

RiaNovosti andmetel sündis Aslanova 1987. aasta 16. juunil Tjumeni oblastis ja ta on Dagestani poolt tagaotsitav alates eelmise aasta 8. märtsist.

Aslanova on olnud abielus kahe võitlejaga, sealhulgas välikomandant Amir Velidžanoviga. Mõlemad mehed on pärast abiellumist tapetud, edastab R24.

Väidetavalt oli ta ka Naida Asijalova (hüüdnimega Amaturahman) hea tuttav, kes korraldas kaks kuud tagasi Volgogradis terrorirünnaku, milles sai surma kuus kohalikku ja vigastada veel ligi 30 inimest. Asijalova hukkus rünnakus.

Aslanova läbis hiljuti spetsiaalse ettevalmistuse terrorirünnaku läbiviimiseks.

Uurijad leidsid eile päeval vaksalihoonest tõenäoliselt Aslanova plahvatusega otsast lennanud pea ja saatsid selle ekspertiisi. LN avaldas peast ka foto.

Õiguskaitseorganid annavad juhtumi kohta rohkem infot juba lähipäevil.