Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kasutuses on 19 elektrisõidukit, mis on 1. detsembri seisuga kokku läbi sõitnud 203 772 kilomeetrit, sellest 2013. aastal 136 421 kilomeetrit ja fikseeritud elektrienergia kulu on olnud 27 043 kw/h. "PPA vaates sobivad sõidukid kõige paremini tugitegevusteks ja lühemateks linnasisesteks administratiivsõitudeks ning operatiivsõidukina neid ei kasutata. Põhivaldkondade tööks kasutamist piirab eelkõige asjaolu, et selleks oleks vajalik autodesse täiendavate elektriseadmete paigaldamine ja nende kasutamine – näiteks kiirusemõõtjad või e-politseiseade, ent sõidukite aku ei pea seda koormust vastu," rääkis PPA hanke- ja tehnikakeskuse juht Veiko Kopamees BNS-ile.

Tema sõnu võib elektriautodega rahul olla. „Autod on meile olnud suureks abiks ja me oleme nendega saanud aastaringselt tööd teha. Võttes arvesse, et kasutame neid valdavalt linna sees, on ka läbisõidud igati arvestatavad. Suuri tehnilisi probleeme ei ole esinenud ja möödunud aastase karmi talve pidasid sõidukid kenasti vastu," ütles Kopamees.

Tema sõnul on selge, et talvekülma või suvel kuumaga soojendusseadmeid ja konditsioneeri kasutades on vahemaa, mida täislaetud akuga läbida saab, väiksem ning sellega tuleb arvestada. "Samas on linnasõidul vahemaad suhteliselt väiksed ning laadimisvõimalusi piisavalt," lisas ta.