"Looduses poegivad jääkarud oma lumise talikoopa sügavas üksinduses. Seetõttu püütakse neile tehistingimusiski nurgavoodi ajaks võimalikult suurt vaikust ja rahu pakkuda. Üksnes infrapunakaamera pildi varal saavad asjasse puutuvad loomaaia inimesed nende kottpimedasse pesakasti pilku heita," kirjeldas loomaaia Facebooki-lehekülg. Vaata videost!

"Sel kombel saimegi teada, et 24.novembri hilisõhtuses vaikuses kell 22:18 sai meie noorem emane jääkaru Friida õnnelikult maha oma esimese ellu jäänud pojaga. Teine, või õigemini esimene sünnijärjekorras võetuna, poeg tuli ilmale tunnikese jagu varem kahjuks surnuna nagu mullu ainsana sündinud poegki. Toona olime sellegipoolest rõõmsad, sest kõigile sai selgeks, et Frida isa Frantzu huku järel meile jõudnud isakaru Nord on sigimisvõimeline."

Loomaaia teatel on karupojad sündides, pimedad, kurdid, kaaluvad vaid 300-500 grammi ning "äärmiselt abitud".

"Emakaru hoiab neid seetõttu kiivalt oma soojas kaenlas ja reageerib iga pisimagi kõrvalise krõbina peale. Oleme nüüd juba pea kuu aega hinge kinni pidades pöialt hoidnud, et vähemalt ellujäänud juntsuga sujuks ka edaspidi kõik nagu vaja," kirjeldas loomaaia Facebooki-leht.

Loomaaed tänas kõiki neid, kes viimaste aastate jooksul toetanud jääkarudele uue loomväärse kodu rajamist.

"Kahe hakkaja noore daami Veronika Padari ja Olivia Eliise Luggenbergi eestvedamisel mullu oktoobris algatatud telefoniannetused ja kaheksasse Tallinna rahvarohkesse paika paigutatud korjanduskastid on nüüdseks ühtekokku selle ettevõtmise toetuseks kokku toonud tervelt 57 709,33 eurot. Annetajate ja mobiilioperaatorite kõrval väärivad erilist tänu veel ka Coca cola Plaza, Solaris Kino ja Keskus, Tallinna Lennujaam, Kristiine Keskus, Ülemiste keskus, Teletorn, Tallinna Bussijaam ja Stocmanni kaubamaja, kes on lubanud mittetulundusühingul Tallinna Loomaaia Sõprade Selts need korjanduskastid enda ruumidesse üles panna. Omalt poolt andis ka riik meile 15 000 eurot investeeringutoetust ning vastava riigihanke järel on AS Innopolis Insenerid juba projekteerimisega algust teinud ja eelprojekt valmib järgmise kevade jooksul. Loodetavasti on sellest abi Euroopa Liidu järgmise toetusvooru tarvis, et meie jääkarude uus kodu ka paberilt tegelikkusesse jõuaks. Hoidkem kõik pöialt!"