Tartus küttis mõni aeg tagasi kirgi kohe- kohe valmima pidanud jõeäärse vaateplatvormi betooni rüvetamine pihustatava värviga. Tollane kommentaarium artikli all jagunes valdavalt kahte leeri. Noored tänavakunstnikud õigustasid mööndustega seda aktsiooni. Olevat linn muidu hall, kõle ning külmalt kivine. Konkreetne soperdis platvormil aga ei meeldinud siiski kellelegi. Musta värviga oli seal lödistatud ning midagi arusaadavat ei valminud.

Teise leeri loo all jäid reserveeritud ning konservatiivsed vanemaealised tartlased. Nemad leidsid, et igasugune võõra vara sodimine ja märgistamine on labane ning mingit kunsti sealt leida ei ole võimalik. Endalegi meenuvad erinevad kaared majade külgedel, mis peaksid kujutama inimese mõningaid kehaosi. Isegi Kanal 2 maja küljele on osav grafitimeister kirja lisanud: "Reporter valetab!". Veel on linnapildis silma jäänud hõise: "Eero petab!". Tore teadaanne vajalikus kohas on see kindlasti.

Pärnus tegi ilma aastatagune võlgade sissenõudmine seinte sodimise abil. Härma kaubahoovi Autoklaas1 äri seinale kirjutati XXL suuruses, kuidas keegi Voor-Voort peab oma võlad tasuma. Sama teksti tekitati ka Pärnu kesklinna silla mahasõidule kebabikioski seinale. Sealt kadus kiri kärmelt, kuid Härma kaubahoovi seinal võib võlanõuet senini imetleda.

Ka armuavaldusi on kortermaja fassaadid endi külge kaunistuseks saanud. Pärnus Suur- Jõe tänaval asub üks tagasihoidlik värskelt renoveeritud kortermaja. Muidu nagu silma ei jäägi, kui välja arvata südantlõhestavad venekeelsed kirjad fassaadil. Keegi Tanja on vallutanud ühe armuvalus mehe südame ning majaseinal vannutakse talle igavest armastust. Kui muidu naist rajalt maha ei saa, siis vähemalt naabritele on teade edasi antud.

Grafitil on palju eri vorme, kuid legaalsena viljelemiseks just palju võimalusi linnaruum ei paku. Valdav osa elanikest omab siiski tagasihoidlikumat maitset ning ei oskagi hinnata seda värvide paablit enda ümber. Seni aga kõnnin mööda neist mõnest õnnestunud pildist linnas. Samal ajal püüan mitte vaadata erinevaid hüüdeid ja kehaosade maalinguid suvalistel pindadel. Kunst on kunstis kunsti näha!