Kui Eestis on veel praeguseks tagastamata 49 miljoni euro ulatuses kroone, siis see näitab vaid üht: rahvale on kroon tõeliselt kallis ning seda ei raatsita eurodeks vahetada. Tõelised eestlased hoiavad krooni nagu kallihinnalist reliikviat.

Euro on käibel juba mitu aastat ning selle aja jooksul on kaupade ja teenuste hinnad meeletult tõusnud. Krooni ajal sai kauplusest osta esmatarbekaupu saja krooni eest ning see on eurodes 6,40. Mida saab praegusel ajal kauplusest 6,40 euro eest? Lihtsam oleks öelda, et kui rahakotis pole 20 eurot, siis ära poodi minegi. 20 eurot on üle 300 krooni.

Jah, euro iseenesest hinda ei tõstnud, aga euro ajal on kohutavalt hindu tõstetud.

Tulles tagasi selle meedias olnud uudise juurde, siis vaatasin ka kommentaariumi ning seal oli öeldud, et paljude vanurite jaoks oli kroon nii kallis raha, et nad lasid ennast kroonidega koos matta.

Samas leidub kindlasti ka neid inimesi kes hoiavad kroone sel põhjusel, et aastate pärast saab neid hea hinnaga müüa.

Eurosid saab ju nüüd iga päev teenida, kui võimalust on, aga kroone ei saa enam kusagilt. Kroon on ise kaubaks muutunud, sest tal on oma väärtus. Ja kuigi 1 euro on 15,6466 krooni, on krooni enda väärtus eestlaste silmis sada korda kõrgem kui euro väärtus praegusel ajal.