30 aastaks vangi mõistetud Biggsist sai jõugu kõige kuulsam liige pärast Londoni Wandsworthi vanglast põgenemist nöörredeli abil, vahendab Reuters.

Biggs oli jooksus 36 aastat, elades enamasti Brasiilias. Oma vabadusega eputades lindistas ta koos Briti punkbändiga Sex Pistols laulu „No One is Innocent“ („Keegi pole süütu“).

Biggs alistus Briti politseile lõpuks 2001. aastal ja naasis vanglasse, kuid vabastati 2009. aastal tervislikel põhjustel.

Biggs rääkis alati, et ei ole röövi kunagi kahetsenud, sest see tegi ta kuulsaks, kuigi röövi käigus rünnati rongi vedurijuhti.

„See on andnud mulle väikese koha ajaloos,“ ütles Biggs ühes intervjuus. „Ma arvan, et tegin kummalisel kombel head. Ma sain kurikuulsaks.“

Biggsi pressiesindaja teatel suri ta kolmapäeva varastel tundidel. Viimastel aastatel elas ta Põhja-Londoni hooldekodus.

Viimati nähti Biggsi avalikkuse ees augustis rongiröövi veebruaris 81-aastaselt surnud kavandaja Bruce Reynoldsi mälestusteenistusel Highgate'i kalmistul.

Ratastoolis Biggs ei olnud pärast mitmeid rabandusi enam võimeline rääkima. Jõugu ülejäänud neli elus olnud liiget ei olnud aga enam suutelised Reynoldsi mälestusteenistusele tulema.

Enamik jõugu liikmeid tabati ning mõisteti kokku enam kui 300 aastaks vangi. Nad said Robin Hoodi stiilis kuulsuse, kuigi paljud mõistsid nad vedurijuhi Jack Millsi ründamise pärast hukka.

Mills sai röövi käigus löögi pähe. Ta suri seitse aastat hiljem ja paljud uskusid, et surmale aitasid kaasa röövi käigus saadud vigastused.