Võrreldes varem kehtinud määrusega lühendati keeluaega hommikusel tipptunnil ühe tunni võrra (enne 7.00-st 10.00-ni, käesolevas määruse eelnõus 7.00-st 9.00-ni) ja pikendati keeluaega õhtusel tipptunnil ühe tunni võrra (enne 16.00-st 18.00-ni, käesolevas määruse eelnõus 16.00-st 19.00-ni). Tänavate nimekirja, kus kehtib ajaline õppesõidu piirang lisati Haabersti ringristmik, teatas raepress.

Liiklejate ohutuse tagamiseks on vajalik õppesõidu läbiviimise keelamine suurema liiklusintensiivsusega teedel ja tänavatel tipptundidel, mil liiklustihedus on suurem, kuna õppesõidukite liiklemine tipptundidel ohustab sõitu õppivate juhtide kogenematuse tõttu kaasliiklejaid ja takistab sujuvat liiklust.

Samuti on vajalik keelata mootorsõidukite õppesõidu läbiviimine tänavatel, kus liigub keskmisest rohkem jalakäijaid ja jalgrattureid, st vanalinnas ja Weizenbergi tänaval. Määruses nimetatakse tänavad, kus on õppesõit täielikult või osaliselt keelatud.

Tallinna transpordiamet teavitab määrusega kehtestatud piirangutest käesoleva määruse jõustumisel Tallinna linnas tegutsevaid autokoole. Õppesõidu keeldu ei ole võimalik liiklusmärkidega kehtestada.