Viidates kriminaalmenetluse seadustiku paragrahvile, mis käsitleb kriminaalmenetluse alustamist välistavatele asjaoludele, sõnas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile, et arsti suhtes kriminaalmenetlust ei alustata, kuna kuriteo aegumistähtaeg on möödas.

Tartu arst Vitali Bernatski tunnistas Eesti Päevalehele, et varustas Eesti sportlasi kasvuhormooni ja EPO-ga.

Bernatski klientide seas olid lehe väitel aastail 1995-2007 tuntud kergejõustiklased, kuid ühtki nime leht ei avaldanud. Bernatski väitel süstis ta kahte sportlast ise ja ühte neist enne tiitlivõistlusi. Enda kinnitusel varustas Bernatski sportlasi dopinguga raha teenimise eesmärgil ja avalikkuse ette tulema ajendas teda töö kaotamine.

Eesti Antidopingu nõukogu liikme Kristjan Porti sõnul on Eesti Antidoping kohustatud infole reageerima. Porti sõnul tähendab see, et tuleb hinnata kasutada olevat infot, vajadusel seda juurde küsida ja kaaluda koostöövajadust juurdlusorganitega.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Neinar Seli sõnul alustab EOK uurimist. Parim lahendus oleks Seli sõnul moodustada komisjon üksikasjade väljaselgitamiseks. Seli sõnul ei ole dopingul spordis kohta ja keelatud ainete kasutamine läheb vastuollu EOK-le olulise ausa mängu põhimõttega. Aastatel 2004-2006 Eesti Kergejõustikuliidu presidendi ametit pidanud Sven Mikser ei tea enda sõnul Eestis ühtki dopingutarvitajat ja ta on üsna veendunud, et Nõukogude ajal idabloki sportlaste dopingutarvitamine ja pidev laboritöö dopingu alal pole tänapäeva Eesti sporti üle tulnud.

Jaga
Kommentaarid