"Õnnetus juhtus Maissoo bussipeatuse lähedal, kohe järgmises kurvis. Kuna meie sõitsime Nõvalt Tallinna poole, siis nägime, kui buss kurvi jõudis ja meile tundus, et teeolusid arvestades liigse kiirusega. Teeolud olid väga rasked, kohutavalt libe oli. Siis sõitis meie silme all kurvist välja ja kukkus külili," ütles Läänlasele õnnetuse pealtnägija.

"Minu mees aitas katuseluugi kaudu kolm bussis olnud inimest välja ja üks noormees ütles talle, et bussis on veel vanem naine, kellel puudub elutegevus, ta oli seda kontrollinud. Kutsusime kiirabi ja politsei. Bussijuht oli ilmselt šokis ja bussist välja ei tulnud," kirjeldas ta.

Õnnetus juhtus kell 16 bussifirma Atko bussiga Irisbus Crossway, mis sõitis liini 146 Tallinn-Nõva.

"Võrdlemisi uus buss. Praeguse seisuga ei ole ka tuvastatud, et buss oleks olnud kuidagi tehniliselt korrast ära," ütles täna Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

"Teeolud õnnetuspaigas olid rasked - teed kattis lumelörtsi segu ning selle all oli teepind osaliselt jäätunud. Õnnetus juhtus järsus vasakkurvis, buss kaldus teelt välja paremale ning paiskus külili," kirjeldas pressiesindaja.

Bussis oli koos juhiga viis inimest. Hukkus 1937. aastal sündinud naisterahvas, Nõva elanik. Teised bussis olnud inimesed vigastada ei saanud.

Politsei esialgse info kohaselt istus hukkunud naisterahvas bussis paremal pool kõige eesmisel istmel ning ei olnud turvavööga kinnitatud. Turvavarustus oli reisijate jaoks bussis olemas.

Politsei on õnnetuse kõigi asjaolude selgitamiseks alustanud kriminaalmenetluse. Bussijuht oli kaine ja omas juhtimisõigust.