Vīķe-Freiberga sõnul vastutavad selliste ehitusprojektide eest omavalitsused. Mis puutub peaminister Valdis Dombrovskise tagasiastumisse, siis see oli asjaolude kokkulangemine, vahendab Läti Delfi.

„Mulle on jäänud mulje, et koalitsiooni ebastabiilsus oli tema jaoks liiga raske, et kanda riigi valitsemise vastutust. Asi pole loomulikult Zolitūde tragöödias, millega pole peaministril otsest suhet,“ ütles Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga väljendas kaastunnet kõigile kannatanutele. Ta rääkis, et tema isa hukkus tormis kuus nädalat pärast tema sündi. „Ma tean, milliseid haava võivad sellised katastroofid perekonda jätta,“ ütles Vīķe-Freiberga.

Intervjuus kiitis Vīķe-Freiberga praegust riigipead Andris Bērziņšit põhimõttekindla positsiooni eest uue peaministri otsinguil. „Ma kartsin hullemat, aga konstateerisin, et härra Bērziņš püüab tõesti olla sõltumatu. Pole silmnähtavaid märke selle kohta, et teda mõjutaksid ühed või teised jõud,“ lisas Vīķe-Freiberga.

Kommenteerides uute poliitiliste jõudude loomist Einars Repše, Inguna Sudraba ja Ainārs Šlesersi poolt ütles Vīķe-Freiberga, et nad arvestavad rahulolematu valijaskonnaga. Kui aga keegi neist ületab viieprotsendilise künnise, aitavad need hääled tegelikult kõige populaarsemaid jõude, eelkõige Üksmeele Keskust. Ei ole aga Läti huvides, et Üksmeele Keskus tuleks valitsuse tasemel võimule, leiab Vīķe-Freiberga.