Toidupanga toiduabi jagatakse lastega vähekindlustatud peredele. Abi saajad selgitatakse välja koostöös konkreetse piirkonna sotsiaalosakonnaga.

Maakondadesse, kus kohalik toidupank veel puudu, saadavad jõulueelse eriprojekti korras toiduabi kas suuremad või siis lähemal asuvad toidupangad. Nõnda annab Tallinna toidupank abi Saaremaa ja Raplamaa vähekindlustatud peredele. Haapsalu aitab saata toiduabipakid Hiiumaale, Põlva toidupank aitab Võrumaad ning Tartu toidupank tõenäoliselt Jõgevamaad. Need toidupangad, näiteks Tallinna toidupank, kellele sõltuvalt asukohast annetatakse rohkem, jagavad kaupa omakorda sageli edasi teistele.

Toidupanga juht Piet Boerefijn on oma meeskonnaga juba mitu kuud jõulupakkide komplekteerimist kavandanud. „Meie sooviks on olnud teha ning jagada igal aastal jõulupühade eel rohkem toiduabikaste ja -pakke kui tavaliselt,“ ütleb Boerefijn. „Sellepärast pöördusime jõulude eel ka oma partnerite poole üleskutsega selles ettevõtmises kaasa lüüa ning võimalusel meie jaoks lisakaupa leida. Meie rõõmuks on mitmed seda tänaseks juba teinud,“ selgitab Boerefijn.

Eestis on üle 200 000 inimese, kellel on raskusi igapäevase toidu hankimisega. Absoluutses vaesuses elab 45 000 last. Eesti Toidupank soovib aidata vaesusprobleemi leevendada, jagades ringi toidukaupa, mida tootjad, jae- ja hulgimüüjad ning talunikud ei jõua ära müüa. Toidupank saab toidu tasuta ja jagab edasi tasuta.

Toidupanga tööd on võimalik aastaringselt toetada, helistades annetustelefonidel 900 9005 (annetus 2 eurot) ning 900 9010 (8 eurot) või kasutades Swedbanki annetuskeskkonda „Ma armastan aidata“.


Toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfond Päikeselill ja Swedbank.