Tallinki pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles Delfile, et õnnetus juhtus autotekilt kõrgemale autotekile sõitmise kaldrambiga, kui autod laeva sisenesid.

Laevafirma teatel purunes kahte autotekki omavahel ühendavat rampi tõstes rambi mehhanism, mille tagajärjel ramp kukkus ühest nurgast osaliselt alla ja tekkinud kalde tõttu vajusid veoautod üksteise vastu.

Autode liikumise tõttu jäi ühte kabiini kinni autojuht, kelle aitas välja kohale tulnud päästeteenistus ja vaatas üle kiirabi. Esialgsetel andmetel inimesed õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud.

Kohalik päästejuht Petri Korhonen rääkis ajalehele Ilta-Sanomat, et rambi hüdraulikat tabas rike. Soome meedia teatel jäi purunenud rambi alla ja said viga vähemalt neli veokit, rambi peal ootavad päästeaktsiooni kuus veoautot, mis esialgsetel andmetel kannatada pole saanud.

Tallinki Soome-poolne pressiesindaja Marika Nöjdi sõnul kutsuti kohale spetsialistid, kelle ülesanne on lõksu jäänud veoautod turvaliselt vabastada.

Laevas viibiva Delfi lugeja sõnul oli kella 19.30 paiku kosta valju pauku, pärast mida teatati, et laeval tekkis tehniline probleem. Kohal viibis arvukalt päästjaid ja kiirabiautosid.

Laeval oli ligikaudu 730 reisijat.

Reede hommikul ütles Tallinki esindaja Indrek Raudjalg Delfile, et kõik reisijad, kes tahtsid Eestisse saada, mahutati eile õhtul samalaadsele laevale Superstar. Raudjalg lisas, et reisijate autod tuuakse tänase päeva jooksul laevaga esimesel võimalusel Eestisse.

Nimelt on laev Helsingi sadamas ülevaatusel ning saab väljuda siis, kui sellele ametkondade poolt luba antakse.

Laeval viibinud reisija ütles reede hommikul Delfile, et kuigi on jõudnud õnnelikult Eestisse, siis mõru maik jäi suhu firma infovahetusest.

"Väga halb infoliikumine ja PR, infot saime teada Delfist või siis, kui juhuslikult sattusime õiges kohas õigel ajal olema. Õnnetusi ikka juhtub, aga infot peaks siis jagama," oli reisija nördinud.

Veeteede ameti teatel algatatakse juhtumi uurimiseks ohutusjuurdlus.

Tallink Star on ehitatud Soomes 2005. aastal.

Õnnetus Tallink Staril
Tallinki Stari õnnetus terminalist vaadates.
Inimesed Tallink Stari infoleti juures.