"Maa-aluste jõgede olemasolu pole tõestatud," nentis Sepp, kelle sõnul tuleks väidetavate jõgede olemasolu tõestada siiski teadusliku meetodi, mitte pendlite abil.

On teada, et Tuhala jõgi ise voolab 1,5 kilomeetrit maa all, enne uuesti maa peale naasmist. Mõned teised väidetavad maa-alused jõed, kui nad siiski olemas on, teevad aga maa all tõelisi vägitegusid. Nende voolusäng teeb kummalisi pöördeid ja silmuseid ning üks jõgi voolab 14 meetri kõrgusele mäest üles.

Nabala kaitseala suurus on 4650 hektarit. Varem on kirjutatud, et kaitseala võib tulla oluliselt suurem. Sepp kinnitas, et kõik neli planeeritud paekivikarjääri jäävad siiski kaitseala sisse ehk paekivi seal kaevandada ei saa. Kaitseala suurust vähendati kaitseala äärealade arvelt. Näiteks jäeti välja piirkond, kus oli tehtud lageraiet ja kus seetõttu oleks läinud 60-70 aastat, et kaitsmist vääriv keskkond uuesti tekiks.

Teade Nabalas võimatuks muutunud paekivikaevandamisest pahandas mullu 13. detsembril toimunud pressikonverentsil viibinud Paekivitoodete Tehase OÜ arendusdirektor Boris Oksa, kes kritiseeris, et kui uusi paekivikaevandusi Harjumaal rajada ei saa, siis 10 aasta pärast tuleb ehitusmaterjali sisse tooma hakata Soomest ja Rootsist.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus vastas, et talle teadaolevalt jätkub Harjumaal paekivi veel 19 aastaks ning Harjumaal on olemas ka teisi alasid, kus saab paekivi kaevandada.