Kõige hullem intsestijuhtum riigi ajaloos tuli ilmsiks, kui kohalikud märkasid alatoidetud lapsi, kes ei käinud koolis. Kokku on asjaga seotud 40 täiskasvanut ja last neljast põlvkonnast, kes elasid räpastes haagiselamutes, telkides ja onnides umbes 30 kilomeetri kaugusel lähimast asulast, vahendab Daily Telegraph.

Laagrist leiti 12 last vanuses 5-16 aastat. Neist 11 olid omavahel suguluses olevate vanemate järeltulijad. Ühe lapse sõnul keelati tal ja tema õdedel-vendadel võõrastele rääkida, et nende isa on ühtlasi ka vanaisa.

Verepilastamine on kestnud aastakümneid ning lapsed kuulusid viiele erinevale naisele, kelle hulgas on kolm õde vanuses 47, 46 ja 33 aastat, kes magasid oma vendadega. Osa lastest ei suutnud arusaadavalt rääkida, olid kartlikud ja arengus maha jäänud, neil oli vilets kuulmine ja nägemine ning nad ei osanud kasutada hambaharja, tualettpaberit või ennast pesta. Mõnedel oli väidetavalt ka füüsilisi väärarenguid, mille põhjustasid samasuguste geenidega vanemad.

Kahe ülejäänud ema hulgas oli kolmest õest ühe tütar ning nad mõlemad olid omavahel suguluses vanemate järeltulijad. Ühel naistest oli laps, kes suri haruldasse geneetilisse haigusesse – Zellwegeri sündroomi.

Geeniproovid näitasid, et verepilastamine võis korduda mitmete sugupõlvede jooksul ning selles võisid osaleda viieaastased lapsed. Ei ole viiteid sellele, et tegemist oleks mingi usukultusega.

Tõenäoliselt on inimesed pärit ühest paarist, kes abiellus 1966. aastal Uus-Meremaal ja kolis 1970. aastatel Austraaliasse. Kui suguvõsa suurenes, liiguti mööda Austraaliat ringi, et vältida avastamist.

Pärast hoole alla võtmist on lapsed alates kaheksast eluaastast tunnistanud, et alaealised õed-vennad ja teised lähisugulased on neid seksuaalselt kuritarvitanud.

Üks 13-aastane tüdruk teatas, et tal oli seksuaalsuhe üheksa-aastase onuga ning kaheksa-aastane tädi vaatas pealt. Kaks õde vanuses seitse ja üheksa aastat teatasid seksuaalsuhetest vendadega vanuses 12, 14 ja 15 aastat.