„Me oleme rääkinud 5-protsendilisest tõusust, kuid absoluutarve veel öelda ei oska. Kõik sõltub järgmistest sammudest, kui volikogu on selle heaks kiitnud, missugused palgamäärad konkreetselt ametnikele määratakse,“ rääkis linnasekretär Toomas Sepp Delfile.

Linnaametnike palgaskaalal loodi ka kaks uut taset - 40. ja 41. tase, mis on mõeldud Sepa sõnul võimalustena kõrgematele linnaametnikele. „Tuleb vaadata, mis toimub riigi palkadega ja me katsume olla tööjõuturul konkurentsivõimelised, et me ei kaotaks oma väärt kaadrit riigi- ja erastruktuuridele,“ selgitas ta.

Ka uue süsteemi järgi on Tallinna ametnike palgaastmeid väga palju ning pilt on ametnike võimalike töötasude osas üsna kirju. Näiteks võib linnavolikogu avalike suhete nõunik alates uuest aastast saada palka 18.–25. astmele vastavalt ehk eurodes väljendades 1195-1680 eurot bruto.

„Põhimõte on selles, et aeg-ajalt inimese palgaastet ikkagi muudetakse. Tahtsime anda võimaluse, et palka tõstes oleks need sammud väiksemad, et ei pea tõstma kohe sada eurot, vaid võib tõsta ka 50 või 30 eurot. Inimesele on palgatõus oluline, sellega näidatakse, et teda on märgatud ja tema tööd hinnatakse,“ selgitas Sepp ühe ja sama ameti piires kehtestatud rohkete palgaastmete olemasolu.

Vaata videot ja saa teada täpsemalt, kuidas palgad kujunevad ja miks Pirita linnaosavanem Lasnamäe omast ka edaspidi vähem palka saab.