"Ma arvan, et see on vägagi õige, et 6-aastane poiss peaks riietuma meeste riietusruumis. Töötasin ise ka kunagi veekeskuses ja seal aitasid meie väga kenad ja toredad vetelpäästjad väikestel poistel riietuda ja õpetasid, kuidas kappi kinni panna. Sealsed meesterahvad ka kindlasti abistaks, kui poiss oleks õnnetu ja ei saaks hakkama. Minule ka ei meeldi, kui nii suured poisid, kes juba eristavad naist ja meest, vahivad mind seal riietusruumis nagu hiina imet," teatab üks lugeja.

"Kalevi väikeses vannis koolieelikuna harjutades aeti meid alati naiste duširuumi. Mäletan, et natuke imeik oli, aga ei midagi hullu. Psühhotraumat ei saanud. Saksakeelsetes riikides on saunad puha sega ja kõik istuvad seal paljalt, igas vanuses. Dušid on küll veekeskustes tihti eraldi, aga samas riietusruumid on enamasti ühised ja kabiine kohalikud praktiliselt ei tarvita. Need on häbelikele turistidele. Ei paista küll, et nad sealmail sellest sassi oleks läinud, et mehed ja naised paljalt koos on," ütleb teine.

"Siin on asjal mitu poolt. 6-aastasele tüdrukule peaks juba elementaarset privaatsust võimaldama. Selles vanuses tirisid meil lasteaias poisid tüdrukuid taharuumi, et kõik järele uurida, vabandage väga. Ka on 6-aastased poisid täiesti võimelised iseseisvalt riietuma ja miks mitte siis juba koolitada välja mõni ujula naistöötaja neid passima, kui nii hädasti vaja? Naiskoristajad meeste poolel on ju tavaline asi?

Teine kategooria on ülihoolitsevad üksikemad, kes ilmselgelt juba väga hakkajaid ja arusaajaid kolakaid poegasid naiste riietusruumi veavad. Ärge nüüd risti lööge, aga mina tõepoolest tunnen ennast pisut ebamugavalt, kui suur 6-7 aastane poiss, kes on emast varem riidesse saanud, seisab keset ruumi ja jälgib ümberringi toimuvat, suu lahti. See ei ole päris normaalne.

Teisest küljest saan muidugi aru ujula vajadusest kulusid kokku hoida, aga mina lähenesin siinkohal meelega egoistliku tarbija vaatenurgast: see peaks olema ujula enda mure, kuidas ohtra konkurentsi olukorras ebakõlasid lahendada, mitte tarbija asi nendega harjuda. See on kindlasti teema, millele ujulad võiksid mõtlema hakata. See, et kaebuste raamatus pole kirjeid, ei tähenda, et olukord kõigile meeldib - inimesed lihtsalt neelavad ebamugavustunde alla ja püüavad mõista," selgitab kolmas.

"Elasin Hispaanias. Seal olid ujula riietusruumis kõik koos. Mehed ja naised, noored ja vanad. Vahetasid ise riided ära ja basseini. Ei tegelenud seal keegi teiste uurimisega," teab neljas rääkida.

"5-6 aastane on eelkoolik. Kui ema teda üksi kasvatab ja temaga ujulasse läheb, kus siis peaks see väike laps end riietama? Üksi meeste riietusruumis? 5-aastane ei tule sellega toimegi. Lastevaenulik suhtumine," arvab viies.