Vassõlenko levitas teadet, milles öeldakse, et löömamehed hakkavad mängima provokaatorite rolli ja neil paluti mitte panna selga spordirõivaid, vahendab UNIAN.

„Tere, Bohdan. Mulle helistas tund aega tagasi kolleeg ja ütles, et tema mehele (ta on sportlane) pakuti sõitu Maidanile – tasu 100 dollarit päevas (orienteeruvalt viis päeva planeerivad) – ja praegu käib spordipoiste hoolikas väljavalimine (soovijaid on palju!) väljasõidule Kiievisse (provokaatoritena) selle tariifi eest. Kuue bussi väljasõitu planeeritakse Raduga juurest 14. detsembril kell 20.00. Öeldi, ärge kandke spordivormi. Võibolla teile on see informatsioon kasulik,“ tsiteeris Vassõlenko saadud teate teksti.

Pealtnägijad teatasid ööl vastu kolmapäeva sotsiaalvõrgustikes massiliselt, et barrikaadide kõrvaldamisel tegutsesid eriüksuse Berkut kaitse all „tituškod“.

Kommunaalteenistuste töötajate vestidesse riietunud, kuid sportliku väljanägemisega noormehed olid „tituškodele“ väga sarnased.

Nimetus „tituško“ tuleb Bila Tserkva linnast pärit sportlase Vadõm Tituško perekonnanimest. Selle aasta 18. mail ründas ta Kiievis raha eest ajakirjanikke Olha Snitsartšuki ja Vladõslav Sodeli. Rünnakut fotografeeriti ja need fotod oli kohtus peamine tõendusmaterjal.