„Eelmisel nädalal Brüsselis ja Moldovas rõhutasin ma avalikult, kui tähtis on, et kõik pooled väldiksid vägivalda ja kutsusin president Janukovõtšit üles viima ellu Ukraina rahva püüdlused. Me andsime valitsusele oma murest teada,“ ütles Kerry oma avalduses.

„Nagu asepresident Biden eilses telefonikõnes president Janukovõtšile selgelt ütles, on demokraatlike põhimõtete, sealhulgas kogunemisvabaduse austamine Ühendriikide suhtumises Ukrainasse põhiline. See on universaalne väärtus, mitte ainult Ameerika oma. Nädalaid oleme me president Janukovõtšit ja tema valitsust üles kutsunud võtma kuulda oma rahva häält, kes tahab rahu, õiglust ja euroopalikku tulevikku. Selle asemel paistavad Ukraina juhid täna öösel olevat teinud hoopis erineva valiku,“ ütles Kerry.

USA kutsub üles ülimale vaoshoitusele. Inimelu peab olema kaitstud. Kerry sõnul kannavad Ukraina võimud täit vastutust Ukraina rahva julgeoleku eest.

„Kui kirikukellad täna öösel Kiievi tänavatel suitsu sees löövad, seisavad Ühendriigid Ukraina inimeste kõrval. Nad väärivad paremat,“ öeldakse Kerry avalduses.