„Ei saa teha kompromisse kõrilõikajate ja diktaatoritega. Neist tuleb vabaneda. Ja täna on küsimus number üks Janukovõtši ja kogu tema pehkinud võimu ühemõtteline tagasiastumine. Nüüdsest peale on imelik kuulata juttu mingitest kompromissidest „tehniliste valitsuste“ või põhiseaduse muutmise näol. Kõik see on manipulatsioon ja mäng Janukovõtši huvides ning tema võimu säilitamine. Kõige suurem kurjajuur on ju Janukovõtš ise, kõik muu on tema loodud,“ ütles Klõtško UDAR-i pressiteenistuse ja agentuuri UNIAN vahendusel.

Klõtško rõhutas, et tema peamine eesmärk on täielik võimuvahetus ning eranditult kõigi karistamine, kes on süüdi Iseseisvuse väljaku puhastamistes ja provokatsioonides Bankova tänaval.

„Ma teatan täie vastutustundega, et koos kodanikega, kes on väljendanud väljakutel kogu riigis oma usaldamatust ja austuse puudumist Janukovõtši võimu vastu, teen ma kõik, et see võim välja vahetada nii kiiresti, kui võimalik,“ ütles Klõtško.

Ööl vastu kolmapäeva umbes kella ühe ajal piiras mitu tuhat siseväelast ja eriüksuslast Kiievi Iseseisvuse väljaku sisse ja alustas barrikaadide ründamist. Vastasseis kestab siiamaani.