"Külastasin Aura veekeskust teisipäeval 19.11.2013, täpsemalt ujulat ajavahemikul 18-19 ning olen täielikus hämmingus. Samal ajal toimus mitu treeningut eel- ja algkooliealistele poistele ja tüdrukutele, kes näisid olevat 5-6 aastat vanad. Mulle jääb täiesti arusaamatuks, miks mõlemast soost lapsed olid paigutatud naiste riietusruumi ja kasutasid naiste duširuume.

Mulle kui naissoo esindajale oli absoluutselt ebameeldiv, et teie asutus pani mind olukorda, kus ma pidin olema ühes duši- ja riietusruumis ümberringi toimuvat mõistvate poistega.

Ma ei saa aru, miks te ei hooli laste psüühikast, lastes neil sunniviisiliselt üksteise ees lahti riietuda ja pesta ning vaadelda vastassoo esindajate paljaid kehasid üsna noores eas. Ma ei mõista, miks te ei suuda korraldada oma tegevust nii, et poisid viibivad meeste riietusruumis ning tüdrukud naiste omas? Kas teil on puudu meessoost töötajaid? Kui jah, siis palgake juurde, või andke ujulas korda pidavatele meessoost töötajatele lisaülesandeid.

Kui arvate, et on normaalne, kui 5-6-aastased riietuvad ja pesevad koos, siis saatke nad vahelduseks meeste ruumidesse. Oleks ju õiglane? Tahaks teada, mitu kaebust saate tüdrukute vanematelt, kes saavad teada, et nende printsesse saavad riietumise ja pesemise ajal vahtida eri vanuses mehed," põrutab lugeja.

Keskus: selline kord kehtib juba 8 aastat ja seni pole pretensioone esitatud

"Eel– ja kooliealiste laste treeningutes osalemise populaarsemad ajad on õhtuti, alates kella 17-st kuni 19-ni, mil on suur külastatavus ka tavaklientide osas. Eelkooliealiste laste keskmine vanus segagruppides on 5 eluaastat. Nende riietumine on korraldatud selliselt, et seda tehakse üldjuhul rühmarõivistus ning ruumipuuduse korral naiste ujula rõivistus. Enne ja pärast trenni on riietumiseks ja pesemiseks ette nähtud kogu grupile ajaliselt umbes 10–12 minutit.

Aura keskuse korraldatud treeningutel on iga rühmaga alati riietusruumis kaasas ujumisõppe naistreener, kes koordineerib lapsi kollektiivselt pesema, riietuma ja vajadusel kutsub neid korrale. Üldjuhul samasugust käitumist oleme eeldanud ka Tartu ujumisklubidelt.

Kooliealiste ehk 7-aastaste ja vanemate laste treeningud on organiseeritud juba selliselt, et poisid kasutavad meeste ja tüdrukud naiste riietusruume. Selles eas lapsed on juba võimelised iseendaga hakkama saama ehk oluliselt iseseisvamad.

Saame aru, et mõne kliendi jaoks võib tegemist olla delikaatse olukorraga. Eelkooliealiste laste trennide algusaastatest alates ehk senise 8 aasta jooksul ei ole meil selleteemalisi probleeme olnud ning tavakülastajad on suhtunud väikelastesse mõistvalt. Kliendid, keda selline korraldus tõeliselt häirib, on enda riietamise või pesemisega oodanud, kuni mudilased kiirelt garderoobist lahkuvad.

Meile teadaolevalt ei ole pretensioone senise korralduse kohta tulnud ka lastevanematelt ega jäetud tagasisidet kaebuste raamatusse," selgitab Aura veekeskuse teenindusjuht Karl Ird.