Rikko valiti välja 25 konkursil osalenud kandidaadi seast ning ta alustab uues ametis tööd 2014. aasta 2. jaanuaril.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul osutus Kairi Rikko valituks tänu oma pikaajalisele kogemusele riigiasutuse juhina. „Avaliku sektori toimimist tundval inimesel on oluliselt lihtsam Päästeameti töösse sisse elada ja oma senist kogemustepagasit rakendada,“ on Tammearu veendunud.

Tammearu soovib, et uus asetäitja muudaks Päästeameti tugivaldkondade töö senisest veelgi tõhusamaks. „Usun, et Kairi Rikko aitab luua päästeameti teenistujatele töökeskkonna, kus nad saavad maksimaalselt ohutusse loomisesse panustada,“ ütles Tammearu.

Kairi Rikko on töötanud kaitseministeeriumi valitsemisalas 14 aastat. Ta alustas tööd kaitseministeeriumi valitsemisalas õigusosakonna juhataja asetäitjana ning jätkas sama osakonna juhatajana.

2005. aasta 1. augustil asus Rikko vastloodud Kaitseressursside Ameti peadirektori ametikohale. Kaheksa aastaga on Rikko nullist üles ehitanud tõhusalt toimiva ja avatuse põhimõttel tegutseva Kaitseressursside Ameti.

Päästeameti peadirektori halduse ala asetäitja alluvusse kuuluvad arendusosakond, haldusosakond, personali ja asjaajamise osakond, rahandusosakond ning õigusosakond, edastas päästeameti sisekommunikatsiooni ekspert Martin Eek.