Kohtumistel räägiti Omaani huvist teha tihedamat koostööd Eestiga. Suursaadik Bambuse sõnul on Eesti ja Omaani suhetes suur potentsiaal, mida esimesed ettevõtjad on hakanud edukalt kasutama. "Parimaks näiteks on rahvusvahelise tarkvaraarendusettevõttena tegutseva Eesti firma Nortal tegevus Omaanis," selgitas Bambus.

"Nortal AS on oma kolmeaastase Omaanis töötamisega positiivselt silma jäänud, mistõttu mitme koostöölepingu allkirjastamine Omaani valitsusasutustega võiks anda julgustavat eeskuju teistelegi Eesti ettevõtjatele," lisas suursaadik.

Majandus- ja tööstusminister dr Ali bin Masoud Al Sunaidy märkis kohtumisel, et vaatamata tugevale konkurentsile IT valdkonnas on omaanlastel usku Eesti ettevõtjatesse. "Kaheks järgnevaks aastaks Nortaliga allkirjastatud projekt One Stop Shop – konsolideeritud e-teenuste keskkond – peaks tulevikus võimaldama omaanlastel lihtsamini suhelda oma riigiga. Luuakse 66 e-teenust, mis teiste valitsusasutuste kõrval kaasab ka Omaani politseid, tööjõuministeeriumit, keskkonnaministeeriumit, Omaani kaubanduskoda ja teisi asutusi," selgitas Al Sunaidy.

Tööjõuminister Al Bakri sõnul on järgmiste aastate põhirõhk uute töökohtade loomisel ning hariduskvaliteedi tõstmisel. "Omaanis on oodatud nii Eesti ettevõtjad kui ka pakkumised hariduskoostööks," märkis minister Al Bakri.

Kindlasti on järgnevatel aastatel sultaniriigis üha enam vaja IT spetsialiste, mida rõhutas kahepoolsel kohtumisel suursaadikuga Omaani infotehnoloogia ameti peadirektor dr Salim Sultan Al Ruzaigi. "Eesti ettevõtte Nortaliga sõlmitud G-Cloud projekt annab uusi väljakutseid nii Omaani riigile tervikuna kui ka eraldi kõigile sultaniriigis infotehnoloogia valdkonnas tegutsevatele väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele," rõhutas Al Ruzaigi.

Kuna Eesti ja Omaani suursaadikud on riikides mitteresideerivad, siis tõdeti kohtumistel, et kahepoolsete suhete paremale korraldamisele aitaks kaasa aukonsulite nimetamine.