See on rohkem sotsiaalpoliitika küsimus. Vangid on erinevad ja kui sul 70 prossa raha ära võetakse ning tööd lastakse teha paar tundi päevas ehk kui töö eest saad kätte mõned eurod, mille eest saad osta hambapastat, siis ei motiveeri küll midagi tegema.

Kui sul väljast toetust pole, tuled kui luu ja nahk Buchenwaldist välja. Pakke enam saata ei saa ja kui vaene penskarist ema saadab oma 280-eurosest pensist pätist pojakesele 100 euri, siis poiss saab kätte 30 euri, millega saab kalli hinna eest vangla poest veidi teed ja barankasid.

See, et meil ehitati kalli raha eest eurovangla, ei tähenda küll midagi, kuna mentaliteet on aasialik: karistada ja alandada seaduse jõu abil. Tulemus on selline, et tulevad välja kibestunud kättemaksuhimulised isikud ja kõik kordub taas. Ja siis imestatakse, miks on meil nõnda palju vange.

Lahendusi on vaja - uudset lähenemist. Minu üle naerdi, kui ütlesin, et mul on lahendused. Kui tuled välja ja sinu nimi on Google'is, ei saa sa Eestis mingit tööd - kindel järeleproovitud asi.

Õpetage vangidele norra, rootsi, saksa ja prantsuse keelt - las nad kolivad Eestist ära, saavad välismaal töö ja pääsevad sellest rattast: vangla-välja-vangla. Eesti maksumaksja ei pea neid üleval pidama ja kuritegevus langeb sada protsenti kindlalt.

Kes see tahaks miinimumi eest Eestis rabeleda või siin kuritegevusega tegeleda ja pärast vanglas nälgida, kui on keeled suus ja võimalus kuskil teises riigis inimväärselt elada. Hundid söönud, lambad terved.