Xaver saabus neljapäeval Saksamaa Põhja- ja Läänemere rannikule 50 meetrit sekundis puhunud tuuleiilidega. Meteoroloogide sõnul peaks kõige hullem möödas olema reedel hommikuks, vahendab The Local.

Kõige rohkem sai kannatada Hamburg, kus veetase oli üle poole meetri kõrgem kui 1962. aastal mõõdetud eelmine rekord. Linna tavaliselt rahvast tulvil kalaturg jäi vee alla ning suur osa linnast oli ära lõigatud. Alates neljapäeva hommikust on päästeteenistused vastanud 420 väljakutsele.

Hannoveri ja Hamburgi vahelised rongid ei sõitnud veel ka reede hommikul ning seisis ka suurem osa Hamburgi ühistranspordist. Rongiliikluses oli suuri häireid ka Schleswig-Holsteini ja Alam-Saksi liidumaadel.

Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal Stralsundis lendas pealt kaubanduskeskuse katus, mille tagajärjel tekkis 400 000-eurone kahju. Lähedalasuvad Rostocki ja Greifswaldi ülikoolid jätsid ära loengud.

Pealinnas Berliinis juuris Xaver maast välja puid ja tekitas hilinemisi rongiliikluses. Paljud lennud tühistati. Põhjapoolsematel lennuväljadel katkestati liiklus täielikult. Reede hommikul tuiskas lund.

Schleswig-Holsteinis on 2000 tuletõrjujat valmis veetaseme tõusuks, mille oht püsib ka reedel.

Üleujutustõkked Saksamaa rannikul pidasid üldiselt lainetele vastu.