Häädemeeste abivallavanem Toomas Abel nentis Delfile, et tõenäoliselt tuleb järgmisel aastal kooli sulgemisotsus.

"Praegu seda veel tehtud ei ole, kuid valmistume selleks. Suureks küsimuseks on Massiaru koolimaja, mis on suur ja arhitektuurselt väärtuslik ehitis aastast 1938," rääkis Abel.

Esialgu peetakse ülal tühja koolimaja ning kuni kooli sulgemiseni on tööl üks õpetaja, kes tegeleb ka kooli juhtimise ja muude toimetustega. Majas on lavaga saal ja palju ruume, neid kasutavad aeg-ajalt külaselts ja külanoored pallimängudeks.

"Massiarus on aastaid tegutsenud laste ja noorte laulustuudio, kuid ilmselt ei saa nad ruume eriti kasutada, sest temperatuuri ei saa selliseks tegevuseks piisavalt kõrgena hoida. Küttesüsteem on aga vana ja ruume eraldi kütta ei saa," rääkis abivallavanem.

"Massiaru algkool oli isegi kolme õpilasega meie jaoks oluline, sest meil käisid tihti kaugete külade lapsed, kes said nii individuaalset õpet. Samuti õigustas kooli olemasolu hoone ülalpidamist, nüüd siis tuleb tühja maja kütta. Aga ega Häädemeeste vald pole siin mingi erand, inimesed liiguvad töökohtade poole ja lapsi jääb vähemaks," sõnas Abel

Koolis, mille tuntuim lõpetaja on tõstekuulsus Jaan Talts, õppis eelmisel aastal kolm õpilast. Seega oli juba eelmisel aastal tegemist kõige väiksema õpilaste arvuga kooliga.

2011/2012 õppeaastal olid teised väiksed koolis Ruhnu põhikool (6 õpilast) ning Jõgevamaal asuv Saduküla lasteaed-algkool (7 õpilast).