Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul avastati eile Viljandis hukkunud naise käekoti küljest küll helkur, ent teadmata on, kas see sõiduteed ületades ka juhile nähtav oli. Abielupaarile otsa sõitnud naise auto sõidukiiruse tuvastamiseks tuleb aga Peiteli sõnul veel oodata ekspertide hinnangut.

Kuigi meedias spekuleeriti eile ka võimaluse üle, et saatuslikuks saanud ülekäigurajal on varemgi  tõsiseid juhtumeid olnud, siis politsei esindaja lükkas need väited ümber. "Viimaste aastate vältel selle ülekäiguraja juures inimkannatanutega liiklusõnnetusi juhtunud ei ole. See oligi seni raskeim õnnetus," ütles Peitel Delfile.

"Oleme meedias vahendatud üleskutse peale saanud kontakti mitmete täiendavate tunnistajatega, kellega on planeeritud lähipäevadeks ülekuulamised. Seega kogub kriminaalpolitsei aktiivselt infot, et oleks võimalik praegu veel mitmetele lahtistele küsimustele vastused leida," lisas Peitel.

Eile hommikul juhtus Viljandi linnas liiklusõnnetus, kus teed ületanud abielupaar sai löögi sõiduautolt. Nii haiglasse toimetatud naine kui ka mees surid hilisemalt haiglas.

Liiklusõnnetus juhtus kella 8 paiku Viljandi linnas Riia maanteel majade vahel, kus Peugeot’ juhtinud 47-aastane Thea sõitis otsa sõiduteed ületanud abielupaarile. Õnnetuses said raskeid vigastusi teed ületanud 75-aastane Aarne ja 67-aastane Helgi, kelle kiirabi toimetas Viljandi haiglasse.

Politsei selgitas, et autojuht oli kaine ning omas juhtimisõigust, viibis autos üksi ja viga ei saanud. Sõiduk oli liikunud sirgel teelõigul kesklinna poolt Puidu tänava suunas. Esialgsetel andmetel ei pannud autojuht teed ületanud jalakäijaid tähele ning neid märgates ei õnnestunud tal enam pidurdada ning kokkupõrget jalakäijatega vältida.

Umbes tunni möödudes teatati politseile haiglast, et õnnetuses viga saanud naine suri. Ennelõunal teatati haiglast täiendavalt, et paraku ei õnnestunud meedikutel ka üliraskeid vigastusi saanud meest päästa.

Liiklusõnnetuse sündmuskohal oli asfalttee vihmamärg ning nähtavust piiras hämarus, ja jätkuv vihmasadu. Sõiduauto rehvid vastasid nõuetele.

Viljandi politsei alustas selle liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust.

Tänavu on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 72 inimest, mullu samal ajaperioodil hukkus liikluses 82 inimest.