"Vabandan selle eest, et meeskond ei teinud kõikvõimalikku kohutava hoonevaringu ärahoidmiseks. Mul on väga kahju, et Maxima meeskond ei suutnud päästa meie töötajaid ja ostjaid, tunnen kahetsust päästjate huku pärast," ütles Staškevičius ajakirjanikele BNS-i vahendusel.

Maxima vallandas eelmisel nädalal oma Läti haru leedulasest tegevjuhi Gintaras Jasinskase seoses tema avaldustega Riia möödunudnädalase varingutragöödia teemal.

Jasinskas oli öelnud, et ei kavatse end tagandada, kuna ei tunne end süüdlasena ning tagasi peaks astuma vaid need, kes ennast süüdi tunnevad.

Läti välisministeerium kutsus seepeale välja Leedu suursaadiku Riias ning Läti president Andris Bērziņš tõstatas teema kohtumisel Leedu kolleegi Dalia Grybauskaitėga.

Riia äärelinnas Zolitūdes kukkus 21. novembri õhtul sisse Maxima ostukeskuse katus. Hukkus 54 inimest, nende seas kolm päästetöötajat, kümned inimesed said viga.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis teatas 27. novembril pärast kohtumist president Bērziņšiga ootamatult valitsuse tagasiastumisest, öeldes, et võtab Riia poevaringu eest poliitilise vastutuse.