"Mõnes väljendis ületas Lang terve mõistuse piiri, eelkõige Eesti Päevalehe süüdistamises, et lehte antakse välja vene raha eest," sõnas Allik Delfile.

Allik leiab, et Sirbi-teema kajastamisel ei ole ajakirjandus teinud midagi valesti ning ka teiste skandaalide vältel on ajakirjandus tema hinnangul hästi täitnud oma nn valvekoera rolli.

"Rein on unustanud, mida ta ise tegi varem ajakirjanikuna. Kui olin 90-ndatel minister, võttis ta Kuku raadios minu kallal ikka korralikult. Soovitas muuhulgas Signe Kivil heita ministeeriumisse granaat. Mina andsin andeks ja meil oli viljakas koostöö," rääkis Allik.

Langi poliitilist avaldust nimetab Allik "kõrge enesehinnanguga inimese egotripiks", kus poliitilist analüüsi ei olnud. "Ministriametist lahkumine on temasugusele kõrge enesehinnanguga inimesele valus ning seetõttu ei olnud ta päriselt läbi mõelnud, kus ja mida võib öelda."

Allik usub, et Sirbi probleemid saavad lahenduse. "Samas on kummaline, et loomeliidud pidid võitlema oma kohtade eest kultuurilehe nõukogus kohtade eest, see on ju elementaarne."